Jozef

Jozef. Hij was de oudste zoon van de lievelingsvrouw van zijn vader Jacob. Zijn moeder was niet de enige vrouw van zijn vader. En hij was geen enigst kind en zeker niet de oudste van het samengestelde gezin. Toch gaf zijn vader hem de positie van de eerstgeborene. De mooie mantel was daarvan het zichtbare bewijs.

ruilofJozef, de naïeve dromer wordt door zijn broers verkocht als slaaf en beland in Egypte. Daar komt hij opnieuw in een bijzondere (tussen) positie en opnieuw beland hij in het gevang.

Als onthuller van geheimen, geeft de farao hem de verantwoordelijkheid en positie, die past bij zijn roeping en droom. Jozef wordt de op een na hoogste machthebber van Egypte.

In de Bijbelstudie tekent ds. Ruilof van Putten het leven van Jozef. Wat kunnen we van hem leren? Van Putten: “God heeft met elke weg een bedoeling. Houd de droom van je leven vast en wees beschikbaar voor God.”

 

Het volgende Ondernemersontbijt is woensdag 13 januari 2016. Je bent van harte welkom. Kijk hier voor meer informatie en aanmelding.