Ontbijt & Bijbelstudie met Peter Briscoe

Datum: 16 maart 2016
Tijd: 7.00 – 8.30 uur
Locatie: Fazantendrift 6, Tollebeek
Meld je hier aan.

Onderwerp: Hoeveel is genoeg?

Dit is een essentieel vraag voor elk Christen; maar tegelijkertijd een moeilijk te beantwoorden vraag. Peter-Briscoe_webDr. Tomas Sedlacek, econoom uit Praag zei:

“Hoe meer wij bezitten, hoe meer wij willen. Waarom? Misschien dachten wij  dat hoe meer wij hebben, hoe minder wij nodig hebben. Wij dachten dat consumptie zou leiden tot de verzadiging van onze behoeften. Het tegenovergestelde is waar. Des te meer hebben wij , des te meer willen wij . Elk bevredigde wens leidt tot weer een nieuwe en laat ons in gebrek. Consumptie is net een drug”

Het beantwoorden van deze vraag is een voorwaarde voor het bouwen van marge waardoor wij tot zegen kunnen zijn!

Over de spreker: Peter Briscoe
Peter (1950) is oorspronkelijks een Engelsman en studeerde scheikunde en management in Engeland.

In 1974 werd hij naar Nederland door zijn toenmalige werkgever, Brent Chemicals International, om een dochteronderneming in Nederland te beginnen. Peter werd directeur van Brent Chemie BV tot 1987, wanneer hij het bedrijf verliet om directeur te worden van het CBMC. (Comité Christenzakenmensen Nederland).

In 1990 accepteerde Peter de uitdaging om het zendingswerk onder zakenmensen en leidinggevenden in Europa te beginnen. Dat breidde zich uit tot een netwerk van 35 landelijke verenigingen van Christenzakenmensen in Europa onder de naam Europartners.

In 2002 werd Peter directeur van HE Space Operations BV, een toeleverancier van de Europese ruimtevaart, gespecialiseerd in ‘space safety’ en coördinatie van technologische experimenten op het ruimtestation, ISS.

Het bedrijf werd verkocht in 2008 en Peter wijdde zich aan Encour, een nieuwe Christelijke stichting gericht op het helpen van kerken en mensen op gebied van werk en geld.  Peter is een van de oprichters van het European Economic Summit.

Hij en zijn vrouw Didie hebben drie dochters en vier kleinkinderen, en is ouderling bij de Baptistengemeente Leiden.

Meld je hier aan voor het ontbijt van 16 maart 2016.